2019 - 2020

DOCENTEN

ELAINE
VAN DER
F
EEN
Directie-Docent

Elaine heeft haar dansopleiding gedaan bij de European School of Jazzdance o.l.v. Benjamin Feliksdal. Zij heeft hierna zowel uitvoerend gedanst als op vele basis- dans- en balletscholen (o.a. de Toverfluit) gewerkt als docent in verschillende disciplines met zowel amateurs als professionals.

Verdere werkzaamheden waren/zijn: Productie, choreografie, organisatie en regie van amateur- en professionele voorstellingen, fashionshows en projecten. Van 1-1-2000 is zij eigenaar en leidinggevende van Balletschool de Toverfluit.

MARJOLEIN
BUNINGH
Docent

Marjolein heeft haar vooropleiding gevolgd aan de Rotterdamse Dansacademie en is daarna afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Ze heeft vroeger bij Productiehuis Cinema de Liefde en Ellen Smets theater gedanst en gespeeld. Zij heeft veel ervaring als dansdocent en is al vele jaren verbonden aan de Toverfluit. Daarnaast geeft ze dansprojecten op verschillende basisscholen. Marjolein heeft ook een opleiding tot Kindercoach afgerond. Het coachen en lesgeven combineert ze bij het begeleiden van kinderen bij het Kind Talent Centrum in Bussum.

MARIE-CLAIRE
GOEMANS
Docent

Marie-Claire heeft haar vooropleiding gedaan aan de balletacademie op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en heeft daarna haar opleiding als docent dans gevolgd aan de Rotterdamse Dansacademie, Codarts. Tijdens en na haar afstuderen heeft ze als danscoördinator gewerkt voor het Ro-Theater/Theater Rotterdam bij de producties ‘Lang en Gelukkig’ en ‘Snorro’. Via deze weg kwam ze terecht bij de Toverfluit. Ze heeft ervaring als dansdocent bij verschillende dansscholen en in het educatieve werkveld, o.a. voor het Nederlands Dans Theater. Marie-Claire is ook afgestudeerd als ZenShiatsu Therapeut.

JIMAT
PELUPESSY
Docent

Jimat is als stagiaire begonnen op de Toverfluit, studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam als Docent Theaterdans en kwam later terug als vaste docent. Ze heeft ook haar master Theaterwetenschappen gehaald aan de UvA en voor de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten gewerkt.

Na haar zwangerschapsverlof, start ze weer bij de Toverfluit vanaf september.

NATHALIE
HAELERMANS

Nathalie is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam als Docent Theaterdans. Zij is al jarenlang verbonden aan de Toverfluit. In haar lessen wordt altijd hard gewerkt aan de klassieke ballet techniek, muzikaliteit en dansante uitvoering van de combinaties. Nathalie is naast balletdocent ook werkzaam als choreograaf/regisseur van fashionshows in binnen- en buitenland.

Docent
LUCY
BUECHEL
Docent

Lucy komt uit Duitsland, waar ze van jongs af aan al met dans in aanraking kwam omdat haar moeder een balletschool heeft. Lucy heeft haar vooropleiding in Essen gevolgd en is daarna afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam als Docent Theaterdans. Als professioneel danser is zij verbonden geweest aan o.a. het ‘Junge Schauspiel Essen’. Lucy geeft al vele jaren les bij de Toverfluit. Ze werkt ook bij een balletschool in Haarlem en ze geeft o.a. jaarlijks dansworkshops voor ‘Jump’, de fanclub van het Nationale Ballet.

NANCY
VAN BREDERODE
Docent

Nancy heeft haar vooropleiding gevolgd op de 5 o’clock class en is afgestuurd aan de opleiding Docent Theater Dans op de Amsterdamse Hoge School voor de Kunsten. Naast haar lessen op de Toverfluit is zij werkzaam als dansdocente op verschillende basisscholen in Amsterdam. Nancy ontwikkelt projecten en educatieve programma’s voor het basisonderwijs en geeft les aan de Productie Opleiding op de Academie voor theater en dans.

Steven Pinheiro
Docent

Steven komt uit Zwitserland en is na een economische studie verhuisd naar Nederland waar hij in 2014 afstudeerde aan de dansopleiding Codarts Rotterdam.

Hij heeft als danser gewerkt bij Introdans en met veel gerenommeerde choreografen gewerkt zoals o.a. Hans van Manen, Ed Wubbe, Jiri Kylian, Crystal Pite, Lucinda Childs en Sidi Larbi. Dit seizoen start hij met eigen lessen op De Toverfluit aan onze gevorderde leerlingen na vaste invaller te zijn geweest.

ADRES

Balletschool de Toverfluit/Chasse Dance Studio’s

Chassestraat 64

1057 JJ Amsterdam
 

CONTACT

 

tel: 06 - 28475161
info@balletschooldetoverfluit.nl

 

CREATED BY CLAY! / CLAYWITHME.NL

  • Facebook - Black Circle