Belangrijk nieuws :
CHASSE DANCE STUDIOS en BALLETSCHOOL DE TOVERFLUIT slaan de handen in één

 

Zoals de meesten van jullie weten was Balletschool de Toverfluit 40 jaar van haar 72 jarig bestaan gevestigd op de 2e Weteringdwarsstraat, de voormalige Nel Roos academie.

In 2016 hebben wij een huuropzegging gekregen om vervolgens 2,5 jaar een enorme zoektocht naar een nieuwe ruimte te hebben gehad. Hoop en hopeloosheid, teleurstelling en vertrouwen wisselden elkaar in snel tempo af. Andere constructies werden bedacht en weer losgelaten

We zijn Solid in Noord en in het bijzonder Ger Jager zeer dankbaar dat we bij hen in de Tolhuistuin konden intrekken en dus een plek hadden om onze mooie school voort te zetten.

Echter, vanwege verschillende redenen en ontwikkelingen ben ik toch weer op zoek gegaan naar een definitieve oplossing voor de huisvesting van de Toverfluit.

En deze is gevonden,….

Vanaf augustus 2020 verhuist Balletschool de Toverfluit voor de laatste keer en wel naar de CHASSE DANCE STUDIO’S op de Chassé straat 64 http://chasse-dancestudios.nl/

De meesten van jullie kennen deze prachtige locatie denk ik wel. Het is een oude kerk die verbouwd is tot een bijzondere inspirerende dansschool met 9 studio’s, goede kleedkamers met lockers, een plek om te zitten, iets te drinken/eten, boek te lezen, studeren , waar we elkaar weer tegenkomen en waar vooral heel veel gedanst wordt.

Er is ruime parkeergelegenheid, ruimte voor fietsen en het ov vlakbij

De Chassé Dance Studio’s en Balletschool de Toverfluit slaan de handen in één. We kunnen daardoor meer gaan programmeren/organiseren, nieuwe lessen opstarten, uitdagingen en samenwerkingen aangaan.

Alle Toverfluit docenten zijn razend enthousiast en gaan mee. Ik ga de leiding delen met een voor jullie nieuwe naam : Iris Harmeijer . Zij stelt zich in deze mail aan jullie voor.

Dit is een fantastische stap en ik kijk met groot vertrouwen uit naar de toekomst met jullie, de docenten, Iris en de Chassé Dance Studio’s.

Op zondag 7 JUNI zal er een open dag zijn in deze Chassé Studio’s voor alle Fluiters, leerlingen van de Chassé, docenten, ouders en belangstellenden.

DUS: Save the date… programma volgt, denk aan lessen, muziek, hapjes enz enz

 

 

 

En nu nog wat andere, ook belangrijke zaken;

-1 februari zijn de nieuwe facturen verstuurd, zorgen jullie dat deze op tijd worden betaald?

- Marjolein is per 1 januari gestopt als docent van de Toverfluit. We zullen haar lessen, inzet en persoonlijkheid missen. Joyce heeft de lessen van Marjolein overgenomen, daar zijn we erg blij mee!

- vakanties:

Voorjaarsvakantie: 2020 Zondag 16 februari t/m zondag 23 februari

Pasen: 2020 Vrijdag 10 april t/m maandag 13 april

Meivakantie: 2020 Zondag 26 april t/m zondag 10 mei

Hemelvaart: 2010 Donderdag 21 mei t/m zondag 24 mei

Pinksteren: 2020 Maandag 1 juni

Zomervakantie: 2020 Zondag 28 juni t/m zondag 23 augustus

 

-Openbare kijklessen vinden plaats van maandag 23 maart t/m zaterdag 28 maart.

-ZONDAG 7 juni is er een feestelijke open dag in de Chassé Studio’s, daarover later meer.

 

Tot zover, Hartelijke groet

Elaine, Iris, Marie-Claire, Nancy, Lucy, Nathalie, Steven, Jimat, Joyce

 

PS: Heb je vragen? Opmerkingen? Mail of bel ons: info@balletschooldetoverfluit.nl 06 28475161

Deelname leerlingen aan Repelsteeltje van Theater Rotterdam

 

Theater Rotterdam (voorheen het Ro Theater) heeft al vele jaren de traditie om rond de kerstperiode een familievoorstelling voor jong en oud te maken die vervolgens een aantal maanden op tour gaat door het hele land. De voorstellingen worden geregisseerd door Pieter Kramer (o.a. bekend als filmregisseur van Ja zuster nee zuster, Theo & Thea), en trekken volle zalen!

In een aantal van die familievoorstellingen dansen per stad een groepje kinderen mee van de plaatselijke dansschool en wij hebben in de afgelopen 11 jaar al een aantal keer mee mogen doen in Amsterdam en Amstelveen! O.a. bij Lang & Gelukkig in 2008 en de reprise in 2014, Snorro in 2010 en de remake in 2017 en De Gelaarsde Poes in 2016. Elke keer 1 groot feest met indrukwekkende ervaringen, zowel voor de leerlingen als voor de docenten die dit hebben begeleid!

Het zijn doldwaze voorstellingen geïnspireerd op de pantomime uit Engeland, met schitterende decors, liedjes bewerkt door Alex Klaasen, acteurs in verschillende rollen met veel haast-verkledingen, stunts en teksten en humor met verschillende lagen, waardoor het jong en oud aanspreekt. Vaak een soort parodie en samensmelting van verschillende sprookjes en verhalen. Kortom: een voorstelling voor de hele familie!

 

Dit seizoen wordt een nieuwe familievoorstelling gemaakt: Repelsteeltje, en wij als balletschool mogen weer bijdragen!!! Werkelijk een unieke ervaring voor leerlingen om met een professionele theatervoorstelling mee te dansen/spelen!!

Maar ook heel leuk om de voorstellingen te komen kijken!

De speellijst:

 

- Donderdag 23 jan t/m zondag 26 januari (zaterdag 25 jan 2x) - ITA Amsterdam

- Vrijdag 21 febr t/m zondag 23 februari – Amstelveen (let op: voorjaarsvak.!!)

- Donderdag 2 apr t/m zondag 5 april – Meervaart Amsterdam

Delusion

Vanaf januari gaan de dansers van Delusion weer mee doen aan allerlei voorstellingen.

We houden u op de hoogte, misschien leuk om eens te gaan kijken naar deze superdansers!

Data wedstrijden:

 

1: 2 februari 2020 You Know You can Dance         

Kennemertheater Beverwijk

 

2: 21 en of 22 maart 2020 Amsterdam Dance Competition                                          

de Meervaart Amsterdam

                              

3: 19 april 2020 Dance waves

De Muze Noordwijk      

 

4: 21 juni 2020 Dutch Dance Competition

Zaantheater Zaandam          

 

ONZE LESSEN

Nieuws 

EVENTS

ADRES


Balletschool de toverfluit

Ijpromenade 2

1031KT Amsterdam

 

CONTACT

 

tel: 06 - 28475161
info@balletschooldetoverfluit.nl

 

OPENBAAR VERVOER


De school is goed bereikbaar met het openbaar vervoer

vanuit stad: Vanaf CS neem je het (gratis) Buikslotermeerveer en binnen                  3 minuten ben je op de locatie.

Vanuit Noord: Bus 38 of metro Noord Zuid lijn.

CREATED BY CLAY! / CLAYWITHME.NL

  • Facebook - Black Circle